En god måde at få flotte gulve på er at få en gulvafslibning. En gulvafslibning er en måde, hvor du får fjernet det øverste slidlag af gulvet, så ridser og hakker bliver fjernet. Derefter kan du så vælge frit på alle hylder, når det kommer til efterbehandling. Der er fordele og ulemper ved alle slags efterbehandlinger.

Det kommer altså meget an på dit behov og ønske til dit gulv. Hvis du har en familie med små børn eller en hund, er det gulv der er behandlet med noget, der ikke er smuds og slidafvisende, næppe en god ide, men hvis i bare er to voksne, kan det sagtens lade sig gøre.

Behandlingstyper

Den første behandling er ludbehandlingen. Det er ikke en behandling i sig selv, men noget, der ikke kan stå alene og derfor er du nødt til at efterbehandle med noget andet også. Fordelen ved lud er, at det giver flotte lyse gulve, hvilket er grunden til, at mange vælger at ludbehandle gulvet, inden de fortsætter med en anden efterbehandling. 

En af de andre behandlinger du kan vælge, er sæbebehandlingen. Det giver et flot og rustikt og naturligt look, som fremhæver de smukke træplankers naturlige træk f.eks. ormehuller. Ulempen er, at det ikke er en særlig slidstærk eller smudsafvisende efterbehandling. Den kræver altså både mere vedligeholde og mere rengøring.

Oliebehandling er også med til at give gulvet en naturlig udstråling, men det får samtidig også en lidt varmere glød, som nogle ikke er super glade for. Det har den klare fordel, at det er meget slid og smuds afvisende, og at det let kan rengøres og vedligeholdes. Ulempen er dog, at gulvet vil både blive mørkere og varmere end med f.eks. sæbe.

Til sidst er der lakeringen af gulve. Det er den mest slidstærke mulighed, og god, hvis der er meget trafik i boligen. Ulempen er, at når det først er slidt et sted, skal hele gulvet slibes, og der skal lakeres på ny.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *