advertorial

Det kan næsten blive enerverende irriterende, hvis man kan høre sådan en fløjtende lyd fra et sidehængt vindue af mange, man har derhjemme ud af samme eller flere typer.

Det lyder næsten, som når vandet koger i gamle dage, men her er det bare fordi, at det er en blæsende dag, men der er lige mellemrum nok i vinduet til, at det kan blæse ind og afgive en skinger tone.

Men værre kan det faktisk være, hvis der ikke er den tone, men der bliver blæsende og eventuelt koldt alt efter årstiden, for så er det desværre et tegn på, at ens vindue er noget utæt.

Det kan ske af mange grunde fra, at det ikke er sat ordentligt op, at der er kommet skader på det, eller det bare er gammelt og trænger til at blive udskiftet.

sidehængte vinduer

Et sidehængt vindue skal være tæt, men ikke binde

Man vil jo gerne have, at alle ens vinduer inklusive de sidehængte sidder godt nok fast i huset, og de skal heller ikke afgive for meget varme, om det er fordi, de ikke er isoleret godt nok, eller der er direkte sprækker ud til på den anden side af huset.

Så må man se, om man kan tætne dette, hvis det kan lade sig gøre, for hvis vinduet som nævnt er gammelt, så er det måske en løsning, der ikke holder så længe.

Men ved et nyt vindue kan det sagtens tænkes, at man kan nå at gøre noget ved det.

Men man skal også bare sørge for, at man ikke laver en løsning, som gør, at vinduet ender med at binde, så det kan blive virkelig svært at få op.

Det handler om at finde den perfekte balancegang, når man har at gøre med den slags vinduer, men det er bestemt til at finde en egnet løsning.