stenhuggeri

Et stenhuggeri kan man finde over det meste af verden

Et stenhuggeri kan man finde over det meste af verden

Selvfølgelig kan man finde et stenhuggerier over det meste af kloden, for selvom det er en gammel måde at lave både stendiger, stenmure, stenhuse og ikke mindst våben af, så laver man stadig mange ting af sten.

Sådan noget som skarver eller småsten til at lægge i ens indkørsel eller på ens gårdsplads er jo stadig populært, og så laver man jo også gravstene af sten – det kommer jo lidt af ordet.

For hvis noget er godt nok, så behøver man jo ikke at droppe metoden eller materialet til at lave det med, hvorfor man måske bare kan nøjes med at supplere med andre materialer, hvis der er et behov for det.

Sten kan være svære at arbejde med, hvis man gerne vil have en bestemt størrelse ud af dem, men med moderne teknologi kan det efterhånden lade sig gøre, hvor du da bare kan spørge et stenhuggeri i Hjørring, om det passer eller ej.

Desuden er sten nemme og billige at skaffe.

Et stenhuggeri kan man også finde under en udgravning

Dog har man nogle gange skulle genopfinde, hvordan man huggede sten ud, selvom det næsten giver sig selv, men nogle metoder og opfindelser til den slags er med tiden gået tabt.

Man skrev nemlig ikke den slags ned, da det var forbeholdt det arbejdende folk, så man gad ikke at høre om dagligdagen, da man hellere ville høre om de betydningsfulde mennesker.

Eller også havde man bare ikke opfundet skriftsproget i nogle af de gamle civilisationer.

Derfor er det spændende, når man har gang i en arkæologisk udgravning, hvor man så finder et stenhuggeri, om man havde regnet med dette eller ej.

For så kan man ved selvsyn se og måske regne sig frem til, hvordan man huggede stenene ud dengang og blive klogere på de mennesker, der levede før os – og arbejdede med sten.