Hvis dit barn er i den skolesøgende alder, er du sikkert allerede nu på udkig efter en god skole i nærheden af familiens bopæl.

Det kan godt være vanskeligt at vælge skole alene på baggrund af skolernes egen beskrivelse af deres værdier og målsætning. De fleste skoler lover guld og grønne skove på dette punkt. Et faktum er det blot at kvaliteten af den danske folkeskole er i frit fald. Og derfor bør du alvorligt overveje at sende dit barn i privatskole.

Hvordan vælger jeg den bedste privatskole i Rødovre til mit barn?

Hvis du har besluttet dig for at lade dit barn starte i en privatskole er der mange muligheder. Privatskole er et vidt begreb.

Nogle privatskoler minder meget om helt almindelige kommunalt drevne folkeskoler i deres opbygning. Som regel vil de dog have mere fornuftige normeringer og klasse kvotienter. Og samtidig vil det faglige niveau generelt være højere. Men der er store variationer de enkelte privatskoler imellem.

Andre privatskoler er såkaldte lilleskoler eller Rudolf Steiner skoler som arbejder inden for meget alternative undervisnings modeller og paradigmer. Mange af disse skoler har særligt fokus på kunstnerisk og kreativ udfoldelse. Og så er der friskolerne som for manges vedkommende har et religiøst tilsnit og således henvender sig til børn inden for diverse trosretninger.

Du kan således vælge hvorledes du ønsker at dit barns uddannelse i de helt unge år skal forme sig. Ved at vælge en specialiseret privatskole som for eksempel inddrager mere sport og idræt kan du styrke dit barns fysiske sider.

Det samme gælder for musik og billedkunst. Og har du et ønske om at dit barn skal dannes i demokratiets, medborgerskabets og ansvarlighedens ånd kan du med stor fordel vælge den københavnske privatskole Johannesskolen.

Hvis du ønsker yderligere information om Johannesskolen kan du læse meget mere på skolens hjemmeside Johannesskolen.dk.