De fleste voksne danskere sætter pris på et glas velbrygget øl – eller en solid høkerbajer på flaske. Smag og behag er heldigvis forskellig.

Derfor er det positivt at vi inden for de seneste to årtier har set en stor vækst i fremkomsten af mikro bryggerier som tager konkurrencen op med de store etablerede bryghuse. Dette skaber nemlig grobund for mange flere smags varianter. Af samme grund befolkes supermarkedernes og dagligvare butikkernes hylder hvert år med tusindvis af nye spændende øl typer, alle unikke i deres velsmag.

Du vil altid kunne finde en øl som matcher dine smagsløg perfekt. Og kan dette ikke lade sig gøre kan du altid kaste dig ud i ølbrygning på egen hånd.

Hvordan bliver man ølbrygger?

I modsætning til hvad mange tror kræver det ikke den store ølbrygning eksamen selv at brygge sit eget øl hjemme i privaten. For at blive din egen amatør brygmester skal du blot have fat på det rette udstyr.

Hos Albryg finder du et stort og velassorteret udvalg af brygudstyr til nybegyndere, her under især det berømte begynder sæt. Et begynder sæt indeholder alle de nødvendige remedier som anvendes i forbindelse med ølbrygning, for eksempel brygspand og gærspand, brygske, målebæger, termometer, kapselpåsætter og selvfølgelig diverse udstyr og materialer til rengøring. Du vil kunne nå rigtig langt med en begynder sæt som anvendes sammen med helt almindeligt køkken udstyr.

Du kan med stor fordel brygge øl ved hjælp af en såkaldt All Grain Kit, i hvert fald de første gange du forsøger dig inden for ølbrygning. Med et begynder sæt og en All Grain Kit er du rigtig godt hjulpet når du skal lære kunsten at brygge øl. Og skulle du senere hen få lyst til at opgradere din hobby kan du skifte dit begynder sæt ud med et semi professionel bryganlæg.

Find udstyr til ølbrygning på albryg.dk.