Med lydene i nogle nye biler, som kan være helt fra nye eller købt brugte – begge dele kan skaffes hos biltorvet.dk – så er det faktisk ikke de lyde, som man febrilsk kører til mekanikeren for at så fikset.

Hvorefter man ender med at ligne en klovn for at gengiven, hvordan disse lyde egentlig tog sig ud, mens man lige så hjælpeløst forsøger at pege ved bilen, hvor lydene kom fra, mens mekanikeren forsøger at klemme et grin inde, selvom de godt ved, de selv er nødt til at køre en tur i dem for at finde ud af, hvor lyden kommer fra.

Lyden i denne artikels emne er sådan set mere den type, hvor man har de forskellige lyde i bilen, som man selv har valgt, og nogle gange kan de lyde sådan set godt være så høje, at man overhører dem, som bilen udsender, eller man ikke kan se dem omkring en i trafikken, der skulle advare en.

Vi taler selvfølgelig om anlægget, højttalerne og radioen i din bil.

Så som det første kommer vi lige med en lille advarsel, hvor vi siger, at du ikke må skrue højere op, end du stadig er i kontakt med bilen og kan høre advarselslamper, høre udrykningskøretøjet, advarsler af andre former med videre.

Desuden må man heller ikke skrue højere op, end at det skal resultere i høreskader hos en selv eller de andre, man har med i bilen.

Og installér ikke for høje effekter, som kan få bilen til at larme som et rullende diskotek, der kan genere nabolaget.

Men ellers kan man nu om dage få nogle fede anlæg, man kan koble op til telefonen, så man kan afspille musik og andet fra blandt andet telefonen samt afspille podcasts og radioprogrammer.

Bilen er efterhånden ved at gå hen at blive en sammenhængende enhed, så anlægget bliver en integreret del af bilen.