Las os sige, at du skal have lagt grus i en indkørsel eller en gårdsplads – eller måske begge dele.

Så har du måske allerede et gammelt lag grus, der bare er blevet for kedeligt at kigge på, grimme grussten og måske bare slitage gennem så lang tid, at du gerne vil have lagt noget nyt, der har en mere ensartet farve og er pænere at kigge på.

Så er det slet ikke sikkert, at du kan bruge det gamle grus som udgangspunkt for det gamle i form af, hvor meget du skal have fat.

Her mener vi selvfølgelig ikke, at du skal hen at samle alle grus-elementer op og lægge dem på en vægt for at regne ud, hvor mange kilo grus du skal bruge – eller begynde at måle omfanget på den gennemsnitlige grusdel fra det tidligere lag, hvis du skal hen at have noget, der har samme omfang.

Praktisk talt ingen mennesker gør den slags, fordi det er slidsomt og næsten sisyfos-arbejde, men det resulterer så også i, at den nemmeste løsning er nogenlunde at sjusse sig frem til, hvor meget man skal bruge.

Man kan udregne nogenlunde arealet på det område, man skal have lagt gruset på, og så kan en fagmand hjælpe til med at forklare dig, hvor meget grus du skal bruge.

Her skal du også tænke på, at meget af det gamle grus er blevet presset sammen og ned i jorden af kørsel over det og bare generelt brug gennem tiden, så nyere grus vil ligge med større mellemrum og med mere luft mellem sig og afstand ned til undergrunden.

Fagmanden kan også hjælpe dig med at finde frem til, hvilken type af grus du ønsker dig, for der findes måske mere, end hvad du lige kender til på nuværende tidspunkt.

Men en god tommelfingerregel er at få lidt for meget end for lidt.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *