advertorial

Har du drukket alt for meget gennem en alt for lang periode af dit liv, og vil du gerne tilbage til en ædruelig tilværelse? Så bør du gå i afvænning hurtigst muligt.

Hvordan kan jeg blive ædru igen?

Der er kun en sikker vej til varig ædruelighed – og den går igennem en professionel alkoholbehandling. Det er meget vigtigt at du kommer til bunds i årsagerne til dit misbrug. Mange læger vil være tilbøjelige til at tilbyde antabus behandling for alkoholisme – men det er så langt fra sikkert at denne behandlings form har nogen varig effekt.

alkoholbehandling

Det er ganske givet, at mange alkoholikere, som ikke døjer med et svært misbrug, vil have glæde af en ambulant behandling som gør det muligt at passe såvel job som familiemæssige forpligtelser alt imens den står på. Men hvis man igennem mange år har været alkoholiker, og derfor har indgroede vaner samtidig med at man måske færdes i et uheldigt miljø, vil den mest effektive alkoholbehandling foregå på et decideret misbrugscenter.

Hvordan foregår alkoholbehandling på et misbrugscenter?

Når du tjekker ind på et misbrugscenter med henblik på alkoholbehandling, vil du først og fremmest skulle gennemgå en afrusning – i hvert fald hvis du har været alkoholiker igennem mange år. Ved en afrusning skylles alle giftstofferne ud af din krop, hvorved der gøres effektivt kål på den fysiske afhængighed.

En afrusning skal foregå under overvågning og med mulighed for smertelindring eller tilførsel af ekstra væske – ellers kan den være direkte farlig. Almindelige tømmermænd er for ingen ting at regne mod de abstinenser du vil opleve under en afrusning – og derfor er det vigtigt at denne finder sted i trygge og sikre rammer.

Hos det danske misbrugscenter Behandlingscenter Stien kan du få tilbudt såvel afrusning som opfølgende alkoholbehandling i et fem ugers behandlings forløb. Klik ind på behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling og læs mere.